DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390201,02%
Tekirdağ
28°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

http://lambadakicin.com/wp-content/uploads/2022/12/reklamalani2.gif
Chat on WhatsApp
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “HERKES HUKUKA UYACAK”

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “HERKES HUKUKA UYACAK”

CEYPORT'un hukuka ayTBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop "HERKES HUKUKA UYACAK"

ABONE OL
Ocak 5, 2023 16:47
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “HERKES HUKUKA UYACAK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Süleymanpaşa merkezde konumlanan limanın işletmesini alan Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından limanın CED raporlarına aykırı şekilde denizi doldurmaya devam ettiğini 18 Aralık 2022 tarihinde yerinde görüntüleyip haber yapmıştık. Kamuoyunda oldukça büyük ses getiren haberimiz de CEYPORT Limanının kapasite artışına hız kesmeden devam ettiği ve bu konunun mahkeme kararlarına aykırı olduğu dile getirmiştik.

Daha önce de konuya ilişkin TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat; “TMMOB Tekirdağ İl koordinasyon kurulu olarak; “ Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Liman Kapasite Artışı” projesi ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünce verilen 10.09.2021 tarih ve 6381 sayılı ÇED Olumlu kararının iptali için Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne açmış olduğumuz dava neticesinde 25.11.2022 tarihinde oy birliği ile İPTAL kararı verilmiştir.” açıklaması yapmış, özellikle CEYPORT Limanının bu hukuk tanımaz tavrını ve halen denizi hukuka aykırı şekilde doldurmasını gerekli makamlara şikayet ettiklerini dile getirmişti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın bu konuda sessiz kalması Tekirdağ kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP “HERKES HUKUKA UYACAK”

18 Aralık 2022 tarihinde çektiğimiz görüntülerden Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne açılan dava neticesinde 25.11.2022 tarihinde oy birliği ile İPTAL kararı verilen CEYPORT kapasite artışı ile ilgili ÇED raporu iptaline liman işletmesinin uymadığı görüntülerde açıkça görülmesi üzerine TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop ile yaptığımız telefon görüşmesinde, Süleymanpaşa’da yaşanan bu hukuk tanımaz tavırdan duyduğu üzüntüyü dile getirirken şunları söyledi, “Mahkeme kararları herkesi bağlar; vatandaşlar da, kamu kurumları da mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Mahkeme kararlarına uymayanlar hakkında gereken hukuki işlemler yapılır. Devlet hiç kimsenin hukuk tanımamasına müsaade etmez. Durumun takip edildiğinin ve gereken işlemlerin yapıldığının bilinmesini isterim.”dedi.

Başkan Şentop, “Devletin ilgili birimleri ve Tekirdağ Valimiz konunun hassasiyetini biliyor ve yakından takip ediyor. Kimse Hukuka aykırı uygulamalarda Hukuku tanımamazlık yapamaz” dedi.

Nijat Ayvaz / Lambadaki Cin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.