DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22382040,90%
Tekirdağ
26°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

http://lambadakicin.com/wp-content/uploads/2022/12/reklamalani2.gif
Chat on WhatsApp
KILIÇDAROĞLU’NA KARŞI İMAMOĞLU’NU MU HAZIRLIYORLAR!

KILIÇDAROĞLU’NA KARŞI İMAMOĞLU’NU MU HAZIRLIYORLAR!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve "siyasi yasak" cezası verilmesi üzerine İstanbullular bugün de Saraçhane'de bir araya geldi.

ABONE OL
Aralık 15, 2022 15:00
KILIÇDAROĞLU’NA KARŞI İMAMOĞLU’NU MU HAZIRLIYORLAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekrem İmamoğlu’na “Ahmak” davasından hapis cezası ve siyasi yasak geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve “siyasi yasak” cezası verilmesi üzerine İstanbullular bugün de Saraçhane’de bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu, hakkında mahkemenin verdiği karar sonrası, “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Bugünkü buluşmaya, ceza sonrası toplantı kararı alan altılı masa liderlerinin yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Saraçhane meydanını dolduran İstanbullu ve CHP il ve ilçe örgütleri, “Hak, hukuk, adalet”, “Hükümet istifa” sloganları attı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kürsüde konuştu hazır kendini bu kadar dinleyici bulmuşken siyasi geleceği için sağlam zemin yaptı.

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET SARIKURT’UN CUMHURBAŞKANI ADAYI EKREM İMAMOĞLU MU?

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt en ön safta yer aldığı mitingde kulislere göre genel seçimlerde 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı gözüyle bakılan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediği konuşuluyor. Bu konuda Ahmet Sarıkurt’tan cevap bekleniyor.

Önceden planlanmış programı dolayısıyla Almanya’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kararın ardından dün özel uçakla İstanbul’a döndü. Altılı masa liderleri dün sosyal medya hesaplarından İmamoğlu’na destek olurken; İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saraçhane’ye giderek İmamoğluna destek verdi. Dünkü buluşmaya Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi liderleri ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda İstanbullu katıldı.

NE OLMUŞTU!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis ve “siyasi yasak” talebiyle yargılanması sonrası Mahkemenin İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Siyaset yasağı kararı da alındı.

Kararın kesinleşmesi için istinaf tarafından da onanması gerekiyor. Dava süreci devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.