DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Tekirdağ
26°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

http://lambadakicin.com/wp-content/uploads/2022/12/reklamalani2.gif
Chat on WhatsApp
“İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, YÖNETMEK İÇİN GÖREVE GELİNMELİ”

“İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, YÖNETMEK İÇİN GÖREVE GELİNMELİ”

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ BURADAN DEĞİŞTİREMEZSİNİZ, AMA BÖLGENİN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.”

ABONE OL
Aralık 18, 2022 14:24
“İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, YÖNETMEK İÇİN GÖREVE GELİNMELİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI YENİ BAŞKANI AHMET ÇETİN İLE RÖPORTAJ (13.12.2022)

Nijat Ayvaz – Ticaret Odasında yeni bir döneme imza attınız Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Ahmet Çetin dönemi başladı. Neden ÇTSO’ya Başkan olmak istediniz? Sizin gördüğünüz ve başkanlığınızda daha önce olmayıp ta sizin yapacağınız neler var?

Ahmet Çetin – ÇTSO Seçimlerine girdiğimizde biz bu yola neden çıkıyoruzun cevabını önce bizler kendimize verdik. ÇTSO’nun yapması gereken işlerde eksiklikler olduğunu gördüğümüz için yola çıktık.

Nijat Ayvaz – Neydi bu eksiklikler?

Ahmet Çetin – Çerkezköy Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biridir. Bu üretim üssünde en büyük çatı sivil toplum kuruluşu ÇTSO’dur. Bölge üretim potansiyelinde yakaladığı noktayı, ticaret’te ne yazık ki yakalayabilmiş değil. Neden yakalayamamıştır? Ta en başından beri bölge gelişi güzel şekillendiğinden halen daha plansız şekilde genişlemeye de devem etmektedir. Bölge çok kıymetli, üretim üssü olan bölgemizi Ticaret üssüne çevirmek sadece çtso ile olmaz. İşte bizim nihai hedefimiz Çerkezköy Belediye Başkanı, Dört OSB yönetimi ile Esnaf, Tüccar , Sanayici ve olmazsa olmaz sivil toplum kurulu temsilcileri ile bir araya gelerek önümüzdeki 25-40 yıl sonrası bu bölgeyi nerede görmek istiyorsunuz? Sorusunun cevaplanıp, bunun planlarının yapılması gerekliliğine önem veriyor  bizler bunun için aday olduk, bu anlamda da çalışmalarımıza başladık.

Nijat Ayvaz – 2023 Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı ve sız bu dönemde başkanlığa geldiniz. Öngörü ve planlar konusunda çalışmalara başladık dediniz. Sorumluluk büyük  öncelikleriniz neler olacak?

Ahmet Çetin – 2023 elbette ülkemizin kuruluşunun  100. Yılı olması hasebiyle çok önemli bir yıl. Ben ve yönetim ekibimin en önemli hedefi Çerkezköy’ün gelecek 25 yılına hedef belirleyecek alt yapı ve planlamaları yaparak ona göre hareket edip, projeler hazırlamak olacak. Bölgemizi hak ettiği noktaya getireceğimizin inancı içindeyiz. Arkadaşlarımız ile birlikte daha ilk günden bu bahsettiğim 25 ve 40 yıllık makro planlamalar ile bölgenin geleceğini doğru  yönlendirme  çalışmalarına başladık.

Başkan Ahmet Çetin ile Röportajımızı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda makamında gerçekleştirdik

Nijat Ayvaz – Sayın Çetin, Makro ve Mikro planlamalar sadece ÇTSO’nun yapacağı ve sonuç alacağı bir durum değil sizin de yukarıda dikkat çektiğiniz gibi Belediye, Sivil Toplum Örgütleri ve en önemlisi OSB’ler bölgenin geleceğine kafa yormalı. Bu manada Yerel otoritelerle görüşmelere başladınız mı?

Ahmet Çetin – İlk göreve başladığımız gibi görüşmelerimiz oldu olmaya da devam edecek. Yetmez bu gelecek planlamalarında Ankara siyaset ayağı da bölgenin geleceğine kafa yormak adına dahil edilmelidir.

Nijat Ayvaz – Peki sürekli vurgu yaptığınız 25-40 yıllık gelecek planlaması daha önce bölge söz sahibi otoritelerce yapılmamış mı?

Ahmet Çetin – Ne yazık ki öyle bir planlama ortada yok. Bizler ÇTSO’ya aday olurken öncelikli hedefimiz buydu. Düşünün OSB’ler yapılırken imar planlamaları geleceği hedefleyerek yapılmamış. Alt yapıda büyük eksiklikler var. ÇTSO yerel yönetimler ve odalarla yapacağımız planlamalarda ortak çalışmalı. OSB’ler yer altı sularını kullanıyor eskiden 80 m’den çekilen su şimdi 250m’lerde OSB’lerin geleceğinin sürdürülebilir olması için bölgenin dinamikleri hep birlikte hareket etmeli. Sadece ÇTSO ile olacak işler değil bunlar. Biz hep birlikte bu bölgeyi geleceğe taşıyabiliriz.

Nijat Ayvaz – Ahmet Çetin, farklı görüşleri bir araya getirip bölgenin geleceğine hep birlikte kafa yorulmasını sağlamak için mi ÇTSO’da?

“İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL YÖNETMEK İÇİN GÖREVE GELİNMELİ”

Ahmet Çetin – Bölgemiz bana üzün yıllardır cömert davrandı kucak açtı. Ben Türk Silahlı Kuvvetlerinden Harp Malulü olarak emekli olduktan sonra bölgeye gelip ticarete başladım. Çerkezköy bölgesinde sevildik sayıldık en önemlisi de bu bölge bize sahip çıktı. Vefa borcum var ve ben bunu ödeyebilmek adına elimden geleni yapıyorum. Bölgemize kazandırdığım bir Fen lisesi var. Yetmez daha fazlasını yapmak lazım. Ahmet Çetin olarak ÇTSO’da bölgenin 25-40 yıllık gelecek planlamalarını yaparak hedefimizi doğru şekilde ortaya koyabilirsek, işte o zaman hem ülkeme hem de bölge için kalıcı vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödedik, hizmet ettik diyebileceğim.

Nijat Ayvaz – Gelecek planlamasına önem verdiğiniz ortada. Ahmet Çetin sadece bir dönem gelir gider diyenlere inat ÇTSO’da daha uzun yıllar bölgeme hizmet vermek istiyorum diyor musunuz?

Ahmet Çetin – Bu bölgenin Ticaretine Sanayisine daha uzun yıllar ilçeme hizmet etmek için yola çıktık. Her zaman görev adamı oldum. Dolayısı ile bu hizmet aşkı ile ÇTSO’da hizmette görev aldık. Sadece bir dönem için değil uzun yıllar temsil ettikleri kurumu daha yukarılara taşıma bilinciyle hep birlikte çalışmalı. İdare etmek için değil, birlikte yönetmek için göreve gelinmeli.

Nijat Ayvaz – OSB’lerde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının Vergi dairelerini Çerkezköy’e taşımalarının önemi büyük. Bu konuda çalışmalarınız olacak mı?

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ BURADAN DEĞİŞTİREMEZSİNİZ, AMA BÖLGENİN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.”

Ahmet Çetin – Konunun önemine inanıyorum, üzerinde ciddi ciddi çalışıyoruz. Fakat bu büyük firmaların vergi dairesini buraya taşıması demek İstanbul’da vergi dairelerinden aldığı hizmet kalitesini burada da aksamadan alması manasına gelir. Çerkezköy Vergi dairesi alt yapısı buna hazır olmalı. Yani büyük mükelleflerin buraya gelmesi için alt yapının da hazır olması lazım. Aksi takdirde beklediği hizmeti almayan büyük mükellef geldiği gibi yeniden geriye döner. Bunların yaşanmaması için her kurum üzerine düşen görevi ivedilikle yapmalı, yarınlardaki büyümeye hazırlıklı olmalı. Kısacası ülkenin geleceğini buradan değiştiremezsiniz ama bölgenin geleceğini değiştirmek elinizde. Birlikte hareket ederek tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının bir plan dahilinde geleceğe yönelik amaç ve hedefleri olup ona göre hazırlanmaları gerekir.

Nijat Ayvaz – Ahmet Çetin ekibinde gençler dikkat çekiyor. Gençlere öncelik vermeniz dikkatlerden kaçmıyor.

“YA OYUNUN KURUCUSU OLURSUNUZ, YA DA KURULMUŞ OLAN OYUNDA FİGÜRAN OLURSUNUZ…”

Ahmet Çetin – Biz birlikte başaracağımız inancıyla ÇTSO’ya geldik. Her zaman söylediğim bir söz var ya oyunun kurucusu olursunuz ya da kurulmuş oyunda figüran olursunuz.  Biz figüran olmaya gelmedik oyun kurucu olacak güçteyiz. Bunu başaracak ÇTSO’nun en genç yönetimini kurduk. Genç ve heyecanla çalışan meclise sahibiz hedeflerimiz büyük bize güvenenleri yanıltmayacağız.

Nijat Ayvaz – Seçim beyannamenizde verdiğiniz sözler vardı. Öncelikle start verdiğiniz öncelikli projeleriniz neler?

Ahmet Çetin – İlk sözlerimizden biri olan dijital dönüşüm ve dijital fuar alanının oluşturulması için ekip arkadaşlarımız çalışmalarına başladı bile. İnsan kaynakları ve kıymetleri ofisleri faaliyete geçiriliyor. Üniversite ve liselerle iş birlikteliği için çalışmalarımız başladı. Ciddi yol alıyoruz.

Nijat Ayvaz – Sayın Çetin ÇTSO Başkanlığında Büyük yatırımcı ve ya sanayicinin olduğu kadar, büyümeye hedef koymuş ama gereken desteklerin arayışındaki ufak ölçekli  esnafa da gereken önem ve destek verilecek mi? Kısacası Büyük yatırımcıların Ahmet Bey’i olduğunuz kadar, Küçük esnafın da Ahmet Ağabeyi olabilecek misiniz? Küçük yatırımcılar sizden bir şeyler umut etmeli mi?

Ahmet Çetin – Kesinlikle bunu seçim döneminde bu konuyu önemsedik ve seçim vaadlerimizin en başına koyduk. Özellikle TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile ilk bir araya geldiğimiz toplantıda da öncelikli dile getirdiğim tam da sizin sorduğunuz konu oldu. Küçük esnaf ve tarırımcıya işlerini büyütebilme aşamalarında hem finansmana daha kolay ulaşıp destek almaları hem de işlerini büyütme aşamasında planlı ve doğru hedefler belirlemelerinde daima yanlarında olacağız. Tüm teknik danışmanlık hizmetleri ÇTSO tarafından verilmesini sağlayacağız.

Nijat Ayvaz – Ben her kesin Ahmet Abisi olacağım diyorsunuz yani!

Ahmet Çetin – Aynen tam da dediğiniz gibi.

Nijat Ayvaz – Sayın Ahmet Çetin ÇTSO Başkanlığınız hayırlı olsun. Lütfedip Lambadaki Cin sorularına  cevap verdiğiniz için teşekkür eder, başarılar dilerim.

Ahmet Çetin – Ben ve yönetimim adına samimi sorularınıza  teşekkür ederim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.