DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Tekirdağ
29°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

http://lambadakicin.com/wp-content/uploads/2022/12/reklamalani2.gif
Chat on WhatsApp
BAKALIM BÜYÜK RANT’A BİR KEZ DAHA “DUR” DENİLECEK Mİ?

BAKALIM BÜYÜK RANT’A BİR KEZ DAHA “DUR” DENİLECEK Mİ?

Cüneyt Yüksel’in belediye başkanlığı döneminde ilk defa gündeme gelen ve Yüksel tarafından, Münür Kılıç’a “Gidin ortakları sanayi sitelerimizin esnaflarından oluşan büyük bir kooperatif kurun, sanayi sitesi yapılmak üzere alınan Muratlı yolundaki bu arazinizi kooperatife devredin, arazinin sahibi esnafımız olsun. Biz de planlarınızı ve projelerinizi onaylayalım.

ABONE OL
Haziran 5, 2024 09:35
BAKALIM BÜYÜK RANT’A BİR KEZ DAHA “DUR” DENİLECEK Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cüneyt Yüksel’in belediye başkanlığı döneminde ilk defa gündeme gelen ve Yüksel tarafından, Münür Kılıç’a “Gidin ortakları sanayi sitelerimizin esnaflarından oluşan büyük bir kooperatif kurun, sanayi sitesi yapılmak üzere alınan Muratlı yolundaki bu arazinizi kooperatife devredin, arazinin sahibi esnafımız olsun. Biz de planlarınızı ve projelerinizi onaylayalım. Bu yolla esnafım maliyetine dükkan sahibi olurken, sizde esnaf kuruluşu olarak birilerini zengin etmek yerine esnafınızı kalkındırmış olursunuz. Aksi halde sadece birkaç kişiyi zengin edecek bu projeye onay vermem mümkün değil. Esnafı yüksek bedelli dükkanları almaya mecbur etmek bu şehrin esnaflarına ihanettir.” dediği ve Kılıç’ın buram buram rant kokan sanayi sitesi projesine red veridiği proje şimdi yeniden gündeme geldi.

Bilindiği üzere, o dönemde çok tartışılan bu konu üzerine dönemin belediye başkanı Cüneyt Yüksel, projeleri Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarları Odası Başkanı Münür Kılıç’ın oğlu tarafından çizilen ve proje sahipleri için büyük kişisel rant içeren plan değişikliğine karşı çıkmış ve bunun yerine TOKİ ile birlikte Süleymanpaşa’da yaklaşık 500 işyerinden oluşan ve şimdilerde bitmek üzere olan sanayi sitesi yapımına başlanmıştı.

TOKİ projesiyle birlikte, esnaf yüksek fiyatlı dükkanlar almak zorunda kalmadan, uygun fiyatlı işyerlerine sahip olması hedeflenmişti. Cüneyt Yüksel’in bu duruşu, esnafın lehine olan bir karardı ve birçok kişi tarafından takdirle karşılanmıştı.

Yeni seçilen belediye başkanları alacakları kararla, Münür Kılıç’ın tekrar gündeme getirdiği projesiyle esnafın mı, yoksa rant peşinde koşanların mı yanında duracak? Bu sorunun cevabı, esnafın geleceği ve şehrin ekonomik dengeleri açısından büyük önem taşıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.