DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412,75%
Tekirdağ
29°

AÇIK

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Uçmakdere’de Kurban Bayramı’nın birinci günü Yamaç Paraşütü yapan 46 yaşlarındaki N.F.Y. isimli kişi iniş alanına yakın yerde denize çakıldı. Alanda herhangi bir cankurtaran ve ya cankurtaran teknesinin olmayışı ölümü beraberinde getirdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ OLMAYAN YERDE UÇMAYA KİM İZİN VERDİ?

Yamaç Paraşütü ehliyeti olan kişilerin gözetiminde yapılması gereken bir ekstrem spor. Türkiye’de seveni çok. Fakat 622m rakımı ile Uçmakdere mevkiinde ancak kısa mesafe atlayışlara ve eğitim atlayışlarına uygun bir ortam oluşturmaktadır.

Ters rüzgarların oldukça sert şekilde estiği atlama alanında beraberinde ciddi riskleri de getirdiğini defalarca yazdık. Kimseye dinletemedik.

CANKURTARAN EKİBİ VE EKİPMANI YOK! VATANDAŞ MÜDAHALE ETTİ

Yaşanan ölüm sonrası Yamaç Paraşütü ile atlayan kişinin denizden çıkarılması için balıkçı teknesi yardımcı oldu. Olay anında kazaya uğrayan kişiye acil müdahale edecek kişinin olmaması hatta acil müdahale malzemesinin dahi alanda bulundurulmayışı akla başka soruları da beraberinde getiriyor.

ÖLÜM GÖZ GÖRE GÖRE Mİ GELDİ?

Uçmakdere semalarının Yamaç Paraşütü için oldukça tehlikeli hava akımlarına sahip olduğu bilindiği halde, güvenlik önlemlerinin alınmaması, hazırda bir Ambulans’ın bulundurulmaması ise ciddi cevaplanması gereken bir sorun. Yamaç Paraşütü ile denize çakılan kişi denizde müdahale edilecek bir tekne ve cankurtaran görevlisinin olmayışı o bölgede tatillerini geçiren vatandaşları panik etti.

İHMAL ÖLÜM GETİRDİ!

Kurban Bayramı sebebi ile Uçmakdere’ye gelen vatandaşlar gördüklerine yaşadıklarına inanamadı. Profesyonel ekiplerin gözetiminde yapılması gereken bir sporda nasıl olurda güvenlik ve acil müdahale ihmal edilebilir?

UÇUŞLAR DERHAL DURDURULMALI

Olay esnasında orada bulunan vatandaşlar “İkinci bir ciddi yaralanma ve ölüm olayının yaşanmaması için acilen Uçmakdere’de acil önlemler ve güvenlik sağlanmadan uçuşa derhal son verilmeli.” dediler.

Nijat Ayvaz

Lambadaki Cin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.