DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Tekirdağ
29°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6; Gaziantep’te de 6,4 ile 6,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bölgede 6 büyüklüğüne kadar da yüzlerce artçı gerçekleşti. Sarsıntılar Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan’da hissedildi ve yıkıma yol açtı.

Tüm Türkiye bölgeye yardım malzemesi göndermek için teyakkuzda.

https://fb.watch/ixS__K3pow/

CÜNEYT YÜKSEL “VATANDAŞ EVİNDE VE ELİNDE OLANI DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİYOR ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN”

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği yardım kampanyasına ilgi büyük oldu. Süleymanpaşa belediyesi perşembe pazarının kurulduğu kapalı pazar yerinde toplama işini ilk gün yaparken 3 Tır dolusu vatandaştan gelen yardım malzemesi ve Süleymanpaşa Belediyesine ait Tır dorsesindeki seyyar mutfak günde 1500 kişiye sıcak yemek çıkartacak. Süleymanpaşa Belediye başkanı Cüneyt Yüksel’in verdiği bilgiye göre seyyar mutfağa ek olarak ta bir Tır dolusu yiyecek maddesini Başkan Yardımcım Gökhan Saygı ve ekiplerimizin nezaretinde Hatay bölgesindeki depremzedelerimizin acil ihtiyacı için gönderdik” dedi.

https://fb.watch/ixT8LCeHeJ/

MESTAN ÖZCAN “AK PARTİ OLARAK VATANDAŞIMIZIN GETİRDİĞİ YARDIM MALZEMELERİNİ BÖLGEYE GÖNDERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Ak Parti il başkanlığının ilçe başkanlıkları ile sabahın erken saatlerinden itibaren eş zamanlı başlattığı yardım kampanyasına çığ gibi yardımlar gelmeye devam ediyor. Önce Tuğlalı park’ta akşam saatlerinde ise İsmet İnönü Kapalı Spor salonunda devam eden yardım toplama çalışmasında ilk gün 3 Tır dolusu yardım malzemesi hemen yola çıkarıldı. Konuya ilişkin Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan, “Yardım kampanyamıza katkı veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Siz kıymetli basın mensuplarının haber ve yayınları ile vatandaşlarımız büyük yardımlar yapıyor. Allah hepsinden razı olsun. NKÜ öğrencileri ve gönüllü vatandaşlarımızın sayesinde aksatmadan malzemeler deprem bölgesine gönderiliyor. ASYAPORT yardım malzemelerinin bölgeye naklinde bizlere araç tahsisinde bulunmaya devam etmektedir emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

https://fb.watch/ixTbVBrZXy/

https://fb.watch/ixTe4ZDlBD/

NKÜ ÖĞRENCİLERİ GÖNÜLLÜ GEÇ SAATLERE KADAR YARDIM MALZEMELERİNİ YÜKLEDİ

Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri de kampanyanın ilk saatlerinden itibaren el birliği ile işe sarılarak yardım kampanyasına destek verdiler. gece İsmet İnönü Kapalı Spor salonunda devam eden kampanyaya gelen malzemeleri teker teker ayrıştırarak kolileyen gençler sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız çalıştılar.

https://fb.watch/ixTfYYy84p/

https://fb.watch/ixTinHcPyx/

ASYAPORT YARDIM MALZEMELERİNİ KONTEYNERE YÜKLEYEREK BÖLGEYE NAKLİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Kapalı spor salonunda toplanan yardımları Kahramanmaraş ve çevre illerde depremde zarar gören vatandaşlara taşınması için ASYAPORT’ta seferber oldu. İhtiyaç ne kadarsa istenen sayıda Konteyner kasalı Tır halkımızın emrindedir şeklinde istenen her dakika araç görevlendirildi.

https://fb.watch/ixTidEhYPI/

KAPTAN DEMİR ÇELİK MARTAŞ LİMAN İŞLETMESİ DE 5 ADET AĞIR İŞ MAKİNESİNİ BÖLGEYE GÖNDERDİ

Marmaraereğlisi’nde faaliyet gösteren Martaş Liman illetmesi ve Kaptan Demir Çelik işletmesi Müdürü Orhan Çebi yaptığı açıklamada “Ülkemizde yaşanan doğal afet sonucu mağdur olan kardeşlerimize AFAD ve Tekirdağ Valiliği işbirliğiyle yaptığımız maddi desteğin yanında, Bölgedeki Arama Kurtarma çalışmalarında da yardımcı olabilmek adına 5 adet iş makinamızı ve 24 kişilik gönüllü personelimizden oluşan kurtarma ekibimizi yola çıkardık, Allah yollarını açık etsin ve yardımcıları olsun.”dedi.

KIZILAY KAN BAĞIŞI ALMAYA DEVAM EDİYOR

Kızılay TEKİRA AVM önünde gün boyu kan bağışı alırken, akşam saatlerinde TEKİRA AVM yönetimi Kızılay kan alma işlemlerini AVM içerisinde gece 24.00’a kadar yapılması için kampanyaya destek verdi.

https://fb.watch/ixTCcWfFGz/

YARDIMLAR TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR

Tekirdağ’da bir çok yardım malzemesi toplanmaya devam ederken bugün için de Valilik önünde yardım toplanmaya devam edilmektedir.

“13.5 MİLYON VATANDAŞIMIZ ETKİLENDİ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Son bir asrın en büyük felaketi, 13.5 milyon vatandaşımız etkilendi.” Dedi.

PEŞ PEŞE DEPREMLER OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 10 ilimizi yıkıcı bir şekilde etkileyen 2 büyük depremden sonra şiddetli sarsıntılar hala devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre Malatya’da sabah 06.08’de 5.0, Adıyaman’da 06.13 sularında 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi.

Saatler 09.48’i gösterdiği sırada Malatya’nın Akçadağ ilçesi 4.7 ile sallanırken yaklaşık 23 dakika sonra ise Malatya’nın Pütürge ilçesi 5.3 şiddetindeki depremle sarsıldı.

Nijat Ayvaz / Lambadaki Cin

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.