DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22382040,90%
Tekirdağ
26°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

http://lambadakicin.com/wp-content/uploads/2022/12/reklamalani2.gif
Chat on WhatsApp
TEKİRDAĞ SEÇİME HAZIR

TEKİRDAĞ SEÇİME HAZIR

14 Mayıs seçimleri için geri sayım başladı, partiler milletvekili aday listeleri de belli olduğuna göre, Tekirdağ seçime hazır diyebiliriz.

ABONE OL
Nisan 19, 2023 12:33
TEKİRDAĞ SEÇİME HAZIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs seçimleri için geri sayım başladı, partiler milletvekili aday listeleri de belli olduğuna göre, Tekirdağ seçime hazır diyebiliriz.

AK Parti’nin 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için adayları belli oldu. Yeni dönem Milletvekili listesinde 27’inci dönemde görev alan milletvekillerinin yüzde 70’i değişirken, uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı “istisnasız” uygulandı.

MESTAN ÖZCAN BİRİNCİ SIRADA 

AK Parti Tekirdağ’da sürpriz bir liste çıkarken, listenin ilk sırasında AK Parti Tekirdağ Eski İl Başkanı Mestan Özcan yer aldı. Listede ikinci sırada Çorlulu iş insanı Gökhan Diktaş ikinci sırada yer alırken, bir önceki dönem TBMM’de yer alan Çiğdem Koncagül ise listeye üçüncü sıradan girdi. Dr. Hakan Sunal dördüncü sırada yer alırken, bir önceki dönem 6.sıra adayı olan Abdullah Öğe listede beşinci sırada yer aldı. Akın Yılmaz listede altıncı sırada yer alırken, Müge Yıldız Topak yedinci, Defne Gezer ise sekizinci sırada yer aldı. Listeler açıklanmasına kısa süre kala ilk üç sırada yer alması kesin gözüyle bakılan Süleyman Kozuva’nın yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı. 

CHP’DEN SÜRPRİZ LİSTE 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesinin ilk iki sırasında sürpriz yaşanmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili aday listesinde ilk sırada yer alırken, geçtiğimiz dönem görev yapan İlhami Özcan Aygun ise listede ikinci sırada yer aldı. Listenin üçüncü sırasında büyük bir sürpriz yaşanırken, 2019 yılından bu yana Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan DEVA Partili Cem Avşar listede üçüncü sırada yer aldı. CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Eski Başkanı Nurten Yontar listede dördüncü sırada yer alırken, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk beşinci sırada yer aldı. 2018 yılında 27.dönem milletvekilliği genel seçimlerinde CHP Tekirdağ 6.sıra milletvekili adayı olan Dr. İsmail Doğaroğlu, bu dönemde de aynı sıradan kendisine yer bulurken, Sema Kırkoyun Kinet yedinci ve Çerkezköylü iş insanı İsmail Çelebi’de listede sekizinci sırada yer aldı. Listede Arzu Mandalı Sucu, Ünal Baysan ve Tekirdağ Eski Baro Başkanı Avukat Sedat Tekneci’nin bulunmaması ise dikkat çekti. 

MHP’DE LİSTEYİ TESLİM ETTİ 

Yüksek Seçim Kuruluna sunulan listede Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ birincisi sıra adayı Eski İl Başkanı İlker Yücel olurken, Çerkezköy Belediyesi eski meclis üyesi Koray Önsel ikinci sıradan aday gösterildi. Listede Murat Turna üçüncü, Gökhan Baylan dördüncü, Mustafa Süleyman Kurtar beşinci, Filiz Orman Akın altıncı, Hasan Memişoğlu yedinci, Necmi Özgül ise sekizinci sırada yer aldı.

İYİ PARTİ’NİN LİSTESİ DE AÇIKLANDI

Meral Akşener’in genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti’nin Tekirdağ Milletvekili Adayları da açıklandı. Mevcut milletvekili Enez Kaplan aday gösterilmezken, gazeteci Selcan Taşçı Hamşioğlu ilk sırada aday gösterildi. İYİ Parti Eski İl Başkanı Sertaç Alkaya listeden ikinci sıradan aday gösterilirken, akademisyen Taner Dodurka ise üçüncü sırada yer aldı. Zeki Uzun listede dördüncü, Aynur Çeşmeliler beşinci, Şerafetdin Terzi altıncı, Mehmet İlker Atasever yedinci, ve Cem Cavcar ise sekizinci sıradan aday gösterildi. Çerkezköy’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Dilek Köksal, ile Kapaklı’dan aday adayı olan Yusuf Çetin sıralamaya giremedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.