DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22454431,42%
Tekirdağ
28°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

http://lambadakicin.com/wp-content/uploads/2022/12/reklamalani2.gif
Chat on WhatsApp
BİLİRKİŞİ SKANDALI: Hem DANIŞMAN Hem BİLİRKİŞİ

BİLİRKİŞİ SKANDALI: Hem DANIŞMAN Hem BİLİRKİŞİ

Maden Mühendisi Oğuz Alp’in yine büyükşehir belediyesinin tarafı olduğu davada 2. Asliye Mahkemesi’nde bilirkişi raporu hazırladığı ortaya çıktı. Uzmanlar menfaat çatışması olduğu için Alp’in bilirkişilik yapamayacağını kaydetti.

ABONE OL
Ocak 23, 2023 10:09
BİLİRKİŞİ SKANDALI: Hem DANIŞMAN Hem BİLİRKİŞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağabeyi ile birlikte ortağı olduğu firma Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne danışmanlık hizmeti veren Maden Mühendisi Oğuz Alp’in yine büyükşehir belediyesinin tarafı olduğu davada 2. Asliye Mahkemesi’nde bilirkişi raporu hazırladığı ortaya çıktı. Uzmanlar menfaat çatışması olduğu için Alp’in bilirkişilik yapamayacağını kaydetti.

ORTAĞI OLDUĞU ŞİRKET BÜYÜKŞEHiRE DANIŞMANLIK VERİYOR

Edinilen bilgiye göre Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Trakya Komite Başkanı Kani Alp’in oğlu Maden Mühendisi Oğuz Alp’in ticaret sicil gazetesine göre yüzde elli ortağı olduğu Seka Müh. Hiz. Turizm Gıda San. Ve Tic. LTD. ŞTİ. Firması 2 yıldır danışmanlık hizmeti veriyor.

TARAF OLDUĞU DOSYADA BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Sevcan İnşaat Nakliye Firması arasında arazi döküm alanı ile ilgili hukuki anlaşmazlık nedeniyle Tekirdağ 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Firma belediyeye karşı davayı firmaya ait döküm sahasına izinsiz belediyenin döküm yaptığı gerekçesi ile kazandı. Yerel mahkemedeki dava bölge istinaf mahkemesine taşındı. İstinaf dosyayı usul yönünden yerel mahkemeye iade ederek bir inşat ve bir maden mühendisi tarafından bilirkişi raporu istedi. Mahkeme davaya bilirkişi olarak Maden Mühendisi Oğuz Alp’i atadı. Alp, 28.06.2022 tarihli bilirkişi raporunda büyükşehiri haklı buldu. İnşaat mühendisi ise raporunda firma halkı bulundu.

UZMANLAR: BİLİRKİŞİLİK YAPAMAZ

Deneyimli Avukat Bülent Yılmaz, “Kesinlikle bu davada bu kişi bilirkişilik yapamaz.  Çünkü ortada bir menfaat çatışması varsa yapamaz. Şirketi belediyeye hizmet veren bir kişi belediyenin tarafı olduğu davada bilirkişi olamaz, bu mümkün değil. İtiraz edilmesi halinde bilirkişiliği düşer” dedi.

ALBAYRAK DANIŞMAN OLDUĞUNU KABUL ETTİ, ‘KONUYU İNCELEYECEĞİM’ DEDİ

Tekirdağ’ın tanınmış maden mühendislerinden Kani Alp’in oğulları Oğuz Alp ve Alper Alp’e ait firma  2 yıldır aile dostları olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a danışmanlık hizmeti veriyor. Albayrak, “Kani Beyin oğlu belediyeye katkı sağlıyor. Belediyeyi kara geçirdi” diye konuştu.

Albayrak bilirkişi konusunun kendine iletilmesi üzerine, “Olayı detaylı şekilde inceleyeceğim. Geniş bir şekilde bilgi vereceği” dedi.

Maden Mühendisi Oğuz Alp ise ısrarlı arama ve whatsapp üzerinden ulaşmamıza rağmen konuyla ilgili konuşmadı.

NOT: Haber Ferhat Akgün’den, Tekirdagodak.com sitesinden izin alınarak yayınlanmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.