DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23399161,72%
Tekirdağ
11°

AÇIK

05:48

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ’da katıldığı Türkiye’nin Huzuru toplantısında, İstanbul’daki “yenidoğan çetesi” soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, “Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış, 22’si tutuklu olan şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir,” diyerek soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdüğünü vurguladı.

Olay Nasıl Başladı?

Soruşturma süreci, bir annenin CİMER’e yaptığı ihbarla ortaya çıktı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün de aynı konuda yaptığı şikayet üzerine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 21 Mayıs 2023’te düğmeye basıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 20 Haziran 2023’ten itibaren kapsamlı bir çalışma yürüterek soruşturmayı tamamladı.

Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları arasında koordineli bir mücadele yürütülürken, 47 kişi hakkında hazırlanan iddianameyle birlikte yargı süreci resmen başladı. Yerlikaya, 22’si tutuklu olan şüpheliler hakkında adaletin tecelli etmesi için tüm sürecin yakından takip edildiğini belirtti.

“Vicdanları Yaralayan Olaylara Tahammülümüz Yok”

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Mayıs ayında bir annenin ihbarıyla başlayan bu soruşturma, devletimizin tüm kurumlarının titiz çalışmaları sonucunda aydınlatıldı. Üç bakanlığımızın iş birliği sayesinde, bebeklerin hayatını hiçe sayanlara karşı gereken adımlar atıldı. Artık konu yargıdadır ve hep birlikte milletimiz adına adaletin yerini bulmasını bekliyoruz. Temennimiz, vicdanlarımızı yaralayan bu tür suçların bir daha asla yaşanmamasıdır.”

Büyük Tepki Çeken Olay

Yenidoğan bebeklerin yasa dışı yollarla para karşılığı satıldığı iddialarını içeren bu dava, kamuoyunda büyük infial yarattı. Sağlık ve hukuk sisteminin tüm yetkili birimlerinin devreye girmesiyle başlatılan soruşturma, bebeklerin ticari bir meta gibi görülmesine karşı devletin sert müdahalesini ortaya koyuyor.

Soruşturma sürecinin şeffaf ve hassas bir şekilde ilerlediğini ifade eden Yerlikaya, “Bu olayın takipçisi olacağız ve milletimizle birlikte adaletin sağlanacağına inanıyoruz,” diyerek sürecin sonuna kadar denetleneceğini belirtti.

Yargılamanın sonucunun ne olacağı merakla beklenirken, toplum vicdanında derin yaralar açan bu olayın tekrar yaşanmaması için devletin tüm gücüyle mücadele edeceği mesajı verildi.

Haber: Nijat Ayvaz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r