DOLAR 32,2948 0.1%
EURO 34,7883 -0.06%
ALTIN 2.412,020,13
BITCOIN 2039192-1,44%
Tekirdağ
16°

AÇIK

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

http://lambadakicin.com/wp-content/uploads/2022/12/reklamalani2.gif
Chat on WhatsApp
EDİRNE’DE KAZIKLANDILAR

EDİRNE’DE KAZIKLANDILAR

ABONE OL
Aralık 2, 2022 06:35
EDİRNE’DE KAZIKLANDILAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKİRDAĞ’SA SOLUĞU ALDILAR

Edirne’de özellikle Leva’nın TL karşısında değer kazanması ile alışveriş çılgınlığı başlamıştı. Hatta Edirne’de vatandaşların dile getirdiği gerçek fiyatların Bulgaristan vatandaşlarından kaynaklı fahiş artış gösterdiği ve halkın büyük bir çoğunluğu bundan şikayetçi olduğuydu.

Türkiye genelinde şubeleri bulunan Edirne’de de birçok noktada işyeri bulunan firmaların sattığı ürünlerin fiyatları farklılık gösteriyor. Aynı ürün Edirne şubesinde diğer şubelere göre biraz daha pahalı. Bazı işletmelerdeki fiyatlarda ciddi artışlar görülüyor. Edirne’de giyecekten yiyeceğe birçok üründe fiyatlar, çevre illere göre biraz pahalı.
Edirne’de fiyat pahalılığı Edirneli vatandaşları uzun zamandır rahatsız ediyordu. Ama son dönemde rahatsız olan sadece Edirneliler değil, Bulgaristan vatandaşları da rahatsız olmaya başladı. Her hafta farklı fiyat tarifesiyle karşılaşan Bulgarlar, soluğu Tekirdağ, Kırklareli ve ilçelerinde almaya başladı.  

“EDİRNE ESNAFI SİNEK AVLAMAYA BAŞLAR”

Bundan 1 ay öncesine kadar Edirne’ye gelen ve alışverişlerini tamamlayan Bulgarlar, ülkelerine dönmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda yüzlerce metre araç kuyruğu oluştururdu. Bunun haberini defalarca kez yaptık. Ama şimdi ne oldu biliyor musunuz? Kuyruk Kapıkule’de değil Hamzabeyli’de uzamaya başladı. Artık Bulgaristan vatandaşları Hamzabeyli’den giriş yapıp Tekirdağ, Süleymanpaşa, Çorlu, Kırklareline ve ilçelerine gidiyorlar.

TEKİRDAĞ PAZAR ESNAFININ YÜZÜ GÜLDÜ
Tekirdağ Süleymanpaşa’da daha önce belediye başkanı Cüneyt Yüksel’in sınır kapılarında Bulgarca ve Yunanca dağıttığı broşürler etkisini göstermişe benziyor.

Tekirdağ’daki  ‘Sosyete Pazarı’ kapış kapış giderken. Özellikle alışveriş merkezlerinde yeme içme dükkanlarında yer bulmak hafta sonları neredeyse imkansız hale geldi.

EDİRNE’DE BİR ÇOK ESNAF KEPENK KAPATABİLİR

Edirne Gazetesi yazarı Şener Urfa’nın köşe yazısında yazdığı üzere, “Bulgar akını yaşanırken tezgahına gelen Edirneliye fiyat söylemeyen, Edirneli görünce sandalyesinden kalkmayan, kafasını çevirip gözlerini kaçıran, yatırımlarını Bulgarlara göre yapan, doyup büyüdüğü topraklarda aynı havayı soluduğu hemşehrisini umursamayan bazı esnafları zor günler bekliyor.” diyor.

Üzücü ama Bulgar hayaliyle İstanbul’daki, Tekirdağ’daki işyerini kapatıp fahiş kiralarla Edirne’de işyeri açan çok sayıda işveren, belki de iş hayatına veda edecek.
Yarınını düşünmeden günlük kazanç hevesleriyle hareket eden ve fahiş fiyat uygulayan bazı esnafların yanlışları, birçok esnafı şimdiden olumsuz etkilemeye başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.