DOLAR 34,2192 0.24%
EURO 37,0845 0.05%
ALTIN 2.978,910,84
BITCOIN 23164090,61%
Tekirdağ
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAMUOYUNU ÖNEMSEMEYEN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN CİDDİYETİNDEN UZAK KISA VE BASİT METİNLERLE YAPILAN HABERCİLİKTE DA BİR YERE KADAR

Nijat Ayvaz, Sabah Programında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve Candan Yüceer’in tavırlarını Eleştirdi

Bu sabah yayınlanan bir televizyon programında gazeteci Nijat Ayvaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in yönetimindeki basın daire başkanlığının yeterince çalışmadığını iddia etti.

Ayvaz, canlı yayında yaptığı açıklamada, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin basın daire başkanlığı etkin ve verimli çalışmıyor. Başkan Yüceer sadece fotoğraf paylaşıyor ve birçok toplantı ile icraat hakkında detaylı bilgi vermiyor, verilmiyor.

Halkın bilgi alma hakkı açık açık ihlal ediliyor ve şeffaflık konusunda Candan Yüceer’in seçim sürecinde verdiği sözler malesef havada kaldı. Bu konuda ciddi eksiklikler var,” dedi. Ayvaz, belediye basın daire başkanlığının sadece sosyal medya üzerinden yüzeysel paylaşımlar yaptığını ve haber detaylarının verilmediğini belirtti. Ayrıca, çekilen fotoğraflar üzerinden kopyala-yapıştır metinlerle haberlerin resmen geçiştirildiğini söyledi.

YÜCEER’İN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÇALIŞIYOR İZLENİMİNİ VERME ÇABASI, HALKTA İNANDIRICI BULUNMUYOR

Ayvaz, Tekirdağ halkının ciddi icraatlar beklediğini ve belediyenin halkı bu konuda bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

Bu iddialar üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Başkan Candan Yüceer’in yakın çevresinden alınan bilgilere göre, belediyenin basın dairesi çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz söylemleri ile kaldığını yapılan haberler ve ortaya konan haber metinleri halkın bilgilendirilmesi adına hiç bir anlam ifade etmeyen kuru cümlelerden ibaret olduğunu bunun bir an önce ciddiyet ile ele alınması gerekliliğini ifade edildi.

ÇALIŞAN KADROLARIN DEĞERLERİ YOK MU CANDAN HANIM!

Belediye başkanları, ekipleriyle birlikte çalışarak şehir yönetimini yürütürler. Ancak, çalışma arkadaşlarının isimlerini ve görevlerini kamuoyuyla paylaşmamak, bazen güvenlik ve mahremiyet gibi sebeplerle tercih edilebilir. Bu durum, belediye başkanı Candan Yüceer ve belediye yöneticileri için geçerli değil. Dr. Candan Yüceer’in icraat paylaşımlarında dikkatlerden kaçmayan bu kısa metinler ile yapılan paylaşımlar bilgi vermekten çok, fotoğraflara “fotoroman” anlatımını andıran selfy belediyeciliğinden başka bir şey değil. Onlarca basın daire çalışanı ile ciddiyetten uzak kısa metinlerle ciddi bir kurumun icraatlari kamuoyu ile paylaşılamaz. Candan Yüceer’in büyükşehir kurumunda çalışan üst düzey yöneticilerin adlarıyla değil sadece titrleri ile haberleştirilmesine ne diyeceği merak konusu. Bu elbette çalışma arkadaşlarına değer vermediği anlamına gelmez. Belediyeler genellikle resmi web sitelerinde ve yıllık raporlarında yöneticilerin isimlerini ve görevlerini paylaşır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesini ziyaret ederek bu bilgilere ulaşmayı deneyebilirsiniz diyebilirsiniz. Ama haberlerin içeriği ve detaylandırılmasında sorumlu kişilerin isimlerinin paylaşılmasının önemini de görmezden gelmemek gerekir.

Gelişmelerin takip edilmesi ve konuyla ilgili resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r