DOLAR 34,2220 0.19%
EURO 37,1224 0.05%
ALTIN 2.976,950,78
BITCOIN 23209760,40%
Tekirdağ
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’ın Kardeşlik Rüyası: Saray Belediyesi Büyükşehir’e Sarılmak İstiyor

Saray Belediyesi, tüm ilçelerden farklı bir yol izleyerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne kardeşlik teklifi götürdü. Ekim ayı meclis toplantısında Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’ın da bulunduğu ortamda bu teklif oylamaya sunuldu ve salonda sessizlik hâkim oldu. Düşünün, başka bir ile ya da yabancı bir belediyeye değil, kendi büyükşehirine “kardeş olalım” diyorlar! Ne de olsa, aile içinde halledilebilecek meseleler var!

Saray Belediyesi’nin bu hamlesi oldukça düşündürücü. Belki de Taşyasan, “Herkes başka şehirlere, ülkeler arası kardeş belediyelik için koşuşturuyor, biz neden kendi evimize sarılmayalım?” diye düşündü. Sonuçta en iyi dost, en yakın komşudur!

Peki ya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ne yapacak? Kardeşlik teklifini kabul edip Saray’a kucak mı açacak yoksa, “Yahu kardeşim, zaten aynı ailenin üyeleriyiz, bu neyin kardeşliği?” mi diyecek? Ortamda “Kardeşim sen kimsin?” şakaları dönmeye başlarsa hiç şaşırmayın!

Düşünsenize, Saray Belediyesi’nin böyle bir hamle yapmasının ardında ne var? Belki de “Kardeş belediyeler” kavramını yeni bir boyuta taşıyıp, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne her hafta “Abi bize bu hafta ne yapıyorsun?” diyeceklerdir. Ama işin sonunda, Tekirdağ’ın ilçelerinin aralarındaki ilişkiler daha sıcak, daha samimi ve daha komik bir hâl alacak.

Bu hamle bir ilk olabilir, kim bilir; belki de yakında Şarköy Belediyesi, “Büyükşehirle kuzen belediye olmak istiyoruz” diye bir teklif yapar.

Yapar mısın Alpay Var!

Nijat Ayvaz

Lambadaki Cin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r