Cumhuriyet’in 100. yılında “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında “Türkiye Sohbetleri” toplantısı Tekirdağ’da gerçekleştirildi.
Tekirdağ Valiliği ve Sivil Dayanışma Platformu tarafından Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde düzenlenen programa Vali Aziz Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı V. J. Albay Uğur Dalgıç, gazeteci yazar Mehmet Çek, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasının yapan Vali Yıldırım: “Üç Kemaller Diyarı”, Trakya’nın Mavi Gözlü Kenti Tekirdağımıza hoş geldiniz.
Günümüzden yüz yıl önce Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, istiklal ve istikbaline sahip çıktı.
Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, Milletimizin geleceğini belirleyerek Cumhuriyet idaresinin kurulmasına vesile oldu.
Cumhuriyetin ilanının ardından geçen zamanda eğitimden sağlığa, spordan sanata, sanayiden altyapı ve haberleşmeye, siyasetten ekonomiye her alanda büyük gelişmeler yaşandı.
Siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimlerle Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki önemi daha da pekiştirildi. Devletimiz, her geçen gün gelişti, kalkındı ve güçlendi. Dünyanın imrenerek baktığı dev projeler hayata geçirildi, sanayi, ulaştırma ve tarımda önemli gelişmeler yaşandı.
Türkiye Cumhuriyeti kalkınma, gelişme, büyüme ve müreffeh olma yarışında mevcut durumu daha iyi seviyelere taşıma gayreti içerisinde. Siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik vs. her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına ulaşma azminde.
Mevcut durumu daha iyi seviyelere taşımak için hedeflerin belirlenmesi gerekmekte. Proje ve icraatlar, hayata geçmeden önce bilim ve ortak akıl süzgecinden geçirilerek hedefler belirlenir. Hedefe ulaşağına inanmayanın icraatı da pek mümkün değil.
Ümit ediyor ve inanıyorum ki, belirlenen hedefler ve yapılan çalışmalarla, ülkemiz her alanda dünya sıralamalarında üst seviyelere ulaşacak. Türkiye Cumhuriyeti, önümüzdeki yüzyılda yeni projeler, yeni eserler, yeni hizmetler ortaya koyacak ve daha büyük başarılar elde edecektir. Şimdiye kadar elde edilen başarılar, bunun en açık göstergesidir.
Bu vesileyle, STK temsilcilerinin ülkemizin gelecek vizyonu hakkındaki fikirlerinin dinleneceği ve ortak bir aklın oluşturulacağı bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Cumhurbaşkanlığımızdan gelen misafirlerimiz başta olmak üzere bütün değerli katılımcılarımıza saygılar sunuyorum.
Toplantının düzenlemesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyor, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş’e, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu’na, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan’a, Gazeteci-Yazar Mehmet Çek’e ve emeği geçen diğer yetkililere teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.
Ardından konuşan Cumhurbaşkanı Danışmanı, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Sayın Ayhan Oğan, “Bugüne kadar büyük işler yaptık. Başta sizlerin katkısı ile sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yılda bir devrim niteliğinde büyük reformlara ve büyük eserlere imza attık. Nedir onlar diye şöyle bir geriye baktığımız zaman Türkiye 20 yıl önce Avrupa Birliği seçeneği dışında seçeneği olmayan bir ülke iken, bugün kendisi seçeneğin merkezi haline gelmiş, dünyada çeşitli seçenekler oluşturma kabiliyeti kazanmış bir büyük ülke olarak çevresinden temayüz ediyor. Siyasi alanlara reformlar yaptık. Türkiye’de atanmışların seçilmişler üzerindeki vesayet politikaları bitirildi. Türkiye’de ayrımcılık politikaları bitirildi. Türkiye’de inkar ve asimilasyon politikaları bitirildi. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçerek bir yönetim sistemi reformu yaptı. Bu idari reform Türkiye’nin istikrara kavuşmasına siyasi ve ekonomik olarak büyümesine imkan sağlayan yolu açtı. Türkiye altyapı yatırımlarıyla altyapı sorununu çözdü. Türkiye limanları, yolları, otobanları, otoyolları, hastaneleri havayolları, demiryolları hızlı tren yolları, alt geçitleri, üst geçitleri, köprüleri, viyadükleri ile bugün doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın ulaşım ve lojistik merkezi haline gelen bu imkanı sağlayabilecek adeta tek ülke konumunda çevresinden öne çıktı. Türkiye enerji sorununu çözdü. Biz enerji fakiri bir ülke iken bugün ürettiğimiz enerjiyi dışarı satabilecek ve hatta dünyada enerji merkezi olabilecek bir potansiyele geldik. Türkiye teknoloji sorunu çözdü. Biz 20 yıl öncesinde teknolojiyi sadece dışarıdan alabilen. Onu da izin verdikleri kadar alabilen teknoloji bağımlısı bir ülkeyken, bugün teknoloji üreten ülkeler ligine yükseldi. Türkiye insan kaynakları sorumluluğunu çözdü. Bütün yetişmiş insanımız ancak batıda kendisine alan bulabilirken, bugün Türkiye’de insanımız ‘Ben daha iyisini yapabilirim. Ben başarırım özgüveniyle gençlerimiz Türkiye’nin geleceğine inandı ve özgüveni yerine geldi” diye konuştu.
Ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu ise şöyle konuştu:
” Türkiye Yüzyılı vizyonu amacı nedir? Kısaca şudur; daha demokratik daha müreffeh tam bağımsız Türkiye vizyonudur. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla biz az önce saydığım ilkeler çerçevesinde Türkiye’mizi, Türkiye Cumhuriyeti devletimizi güçlendirdikten sonra daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler konuşmasında ifade ettiği ‘dünya beşten büyüktür’ ve ‘yeni bir adil bir küresel düzen inşa etmemiz gerekir’, sözleriyle belki ifade edilen güçlü Türkiye’nin büyük Türkiye’nin önderlik ettiği yeni bir küresel sistem yeni bir evren, küresel sistemin inşa etmektir. Türkiye Yüzyılı’nın amacı budur. Yani kısaca Türkiye Yüzyılı vizyonu, bir siyasi parti vizyonu değildir. Türkiye Yüzyılı vizyonu bir ittifak programı değildir. Türkiye, Yüzyılı vizyonu, devletimizin milli bir vizyonudur ve inşallah önümüzdeki asra damgasını vuracak olan bu vizyondur.”
Ardından konuşan Bakan Yardımcısı Ergüneş; “Sosyal Devlet Anlayışıyla, 2002’den Bugüne Sessiz Devrimler Gerçekleştik. 2023, 20 Yıllık Eser ve Hizmet Siyasetimizin Sembolü ve yeni hedeflerimiz ile Türkiye Yüzyıl’ının başlangıcıdır. Bizler aziz milletimizin desteğiyle 20 yılda Türkiye Yüzyılının temellerini attık. 20 yılda Türkiye’yi bugünkü seviyesine ulaştırdık. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmetlerde devrim niteliğinde bir dönüşüm gerçekleştirdik. Sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 50’nin üzerinde farklı sosyal yardım programıyla ihtiyaç sahibi hanelere ulaşmaktayız. Aile odaklı ve arz odaklı hizmet anlayışımızla; sosyal yardım ve hizmetlerimizi çocuklarımızın, engellilerimizin, yaşlılarımızın, şehit yakınları ve gazilerimizin, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine götüren bir sosyal devlete sahibiz. Bakanlık olarak, insanın olduğu her yerdeyiz ve 7/24 esasıyla çalışıyoruz. Tüm hizmetlerimizde aileyi önceliyor, aile yapımızı güçlendiriyoruz.” dedi.
Program, STK temsilcilerinin düşüncelerini ifade etmesi ve soruları dile getirmesi ile devam etti.
UNCATEGORİZED
17 saat önceGÜNDEM
2 gün önceSABAH SABAH NİJAT AYVAZ
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceGÜNDEM
3 gün önceSABAH SABAH NİJAT AYVAZ
3 gün önceSABAH SABAH NİJAT AYVAZ
4 gün önce